Lerarentekort? Trainees in onderwijs doet er wat aan.

Een opdracht waarmee je bijdraagt aan het oplossen van een maatschappelijk probleem? Yes please! Dus ik hoefde niet lang na te denken toen Trainees in onderwijs vroeg of ik wilde helpen met de wervingscampagne van 2020.

Het onderwijs heeft hulp nodig. En vernieuwing.

Iedereen heeft wel gehoord dat er een lerarentekort is. Misschien is jouw kind wel eens naar huis gestuurd omdat er geen docent was om les te geven. Het onderwijs heeft hulp nodig. En vernieuwing. En dat is precies wat de Stichting Trainees in onderwijs doet. Ze willen niet alleen recent afgestudeerden voor de klas krijgen, ze willen ook het onderwijs een boost geven. Als trainee leer je namelijk niet alleen wat het inhoudt om docent te zijn, je krijgt ook een verbredingsprogramma waarin je met mede-trainees eigen projecten opzet en inspiratie opdoet bij bijvoorbeeld het ministerie van OCW.

De campagne voor het traineeship van 2020 is bedacht en gecoördineerd door Bureau Box. Ik schreef de teksten voor de website, een brochure en banners. En ik mocht hiervoor een paar superenthousiaste trainees interviewen. Het resultaat? Dat vind je op www.traineesinonderwijs.nl

Sanne, Wolf en Remi; bedankt voor deze mooie opdracht! En ook een extra bedankje voor de trainees Lydia, Michael en Romy. Jullie zijn onderwijsvernieuwers in hart en nieren!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.